La Història al Servei de l’Oli d’Oliva

La Fundació Privada Parc Temàtic de l’oli neix l’any 1998, dos anys després de descobrir uns arcs gairebé soterrats i unes estances interiors d’una majestuositat impressionant. Els estudis dels historiadors Josep Maria Sans i Travé i Joan Foguet i Sans van concloure que la finca era l’anomenada Torre de la Sala en un document datat l’any 1264.

Els templers, durant els segles XII i XIV, tenien com a objectiu protegir als peregrins que anaven a Terra Santa. Per aconseguir aquesta fita extreien els fruits de una gran  diversitat d’establiments quetenien per tota Europa.

Ara, al 2023, amb un nou patronat i una gestió moderna i amb una visió més global i unificada, la Fundació Privada Parc Temàtic de l’Oli sota la presidència d’en Martí Mensa i Rovira comença una etapa d’esplendor que l’ha de dur a una brillantor com l’oli que defensa: aquell to daurat que captiva la contemplació de qui l’observa, i que encisa el sabor per qui el tasta.

Les instal·lacions arriben a ser considerades com un dels millors espais culturals associats a l’oli d’oliva del món i s’integra a la xarxa de museu d’oli d’oliva de Catalunya. Oferint, a més d’històric i cultural, un turisme gastronòmic. La forta crisi que viu Europa des de l’any 2008 en força el seu tancament cap al 2012. 

Imagen de fondo
Copia de NOU LOGO-07