En Ulldecona, un municipi situat a Catalunya, es troba un patrimoni natural excepcional: les Oliveres Mil·lenàries. Dins dels 126 km² del terme municipal, es comptabilitzen 1.654 d’aquestes oliveres ancestrals. Aquesta concentració d’oliveres no només és notable pel seu nombre sinó també per la seva importància cultural, ja que representen un vincle viu amb la història i la cultura mediterrània, cultivada per civilitzacions durant més de dos mil·lennis.

Per a aquells interessats en explorar aquest patrimoni, Ulldecona ofereix dues àrees principals per a la visita: “l’Àrea d’Oliveres Mil·lenàries de la Foia” i “l’Àrea d’Oliveres Mil·lenàries Camí de Montsià”. A més, el “Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arion”, que es va inaugurar el 2006, proporciona una experiència guiada única, permetent als visitants descobrir 35 exemplars d’oliveres en un hectàrea, inclòs la Farga de l’Arion I, considerada l’olivera datada més antiga del món.

La visita a aquest museu inclou un recorregut per paisatges culturals i naturals que captiven amb les seves escultures vivents: oliveres amb troncs recargolats i impressionants. A més, s’inclou una degustació de diferents olis varietals i mil·lenaris, així com una visita a l’Antic Molí d’Oli de Cèsar Martinell, on es realitza una degustació sorprenent amb productes locals

Deixa un comentari

Catalunya
Copia de NOU LOGO-07
A %d bloguers els agrada això: